dilluns, 30 d’agost de 2010

USA TOUR 2010

Una vegada un home va voler saber el seu destí, i va vendre la seva ànima al dimoni.
- Exactament d'aquí a deu anys, quan es posi el sol, moriràs!- Li va dir el dimoni abans d'esvair-se amb una gran rialla, entre núvols de sofre.
Al cap de deu anys, el dia que havia de morir, l'home va agafar un avió, i se'n va anar cap a l'oest, perseguint el sol. Volia donar la volta al món, tornar a casa al cap de vint-i-quatre hores i aconseguir que aquell dia no es posés el sol.
Pensava en aquest conte el dia que marxava cap a Amèrica. Fou un dia perseguint el sol, vint hores de viatge llarguíssim (Palma-Madrid-Toronto-Los Angeles) durant el qual el sol semblava que no s'acabava de posar mai.
Anàvem a Los Angeles pel casament del Marcos, un bon amic que sembla que ja ha arrelat a l'altre cap de món. Ja que hi érem, vam decidir fer una mica de volta, i visitar els Canyons (Grand Canyon- Bryce Canyon - Antelope Canyon), altres capricis de la natura (Horseshoe Bend) i tres ciutats (Los Angeles-Las Vegas-San Francisco)
Ha estat la segona vegada que he anat a Amèrica. De la primera ja us en vaig parlar durant el Juliol de 2009. Diuen que si només vas a New York no coneixes l'Amèrica real. És ben cert que el que hem visitat aquests dies (gairebé dues setmanes) no té gaire a veure amb el que vam veure a NY. Aquest país és realment immens i polièdric.
No sóc, doncs, cap entesa, ni pretenc que hagi pogut captar l'essència en només dos viatges d'estiu, però tinc ganes de parlar-ne, i per això durant uns dies aniré penjant impressions d'aquest viatge.Aquell home que perseguia el sol per fugir del seu destí va acabar fulminat just quan sobrevolava l'oceà, però els seus companys de butaca no se'n van adonar fins molt més tard: estaven mirant per la finestra de l'avió un estrany eclipse que els astròlegs no tenien pas previst.

1 comentari:

Assumpta ha dit...

T'anava a preguntar com acabava la història, però veig que ens ho has reservat pel final ;-))

Jo no he estat mai als EU, així que no en tinc cap imatge :-)