dissabte, 23 de febrer de 2019

El cotxe vermell

Al costat de la plaça de pàrquing on deixo el cotxe de fa 15 anys, hi ha sempre un cotxe aparcat, un seat Ibiza de color vermell. Quan dic sempre, dic SEMPRE. Ningú no el mou. Vagis a l'hora que vagis, allà està el cotxe vermell. Té la ITV caducada del 2010. És un cotxe que, malgrat el model comença a ser antic, es veu molt nou, o sigui, no té cap bony, ni ratllada, ni res que l'impossibiliti sortir. I cada tant, quan els vidres estan empolsinats, algú els renta, però mai, ni jo ni cap dels companys de pàrquing a qui he preguntat, ha vist de qui és el cotxe o sap quin és el misteri.
Qui té un cotxe morint-se de fàstic en un pàrquing, de dia en dia perdent valor, i sense fer-ne res?
La meva ànima d'escriptora imagina un terrible crim. Un atropellament mortal d'un ciclista. Un fugitiu de la màfia que sap que li tenen el cotxe vigilat i no gosa treure'l ni per portar-lo a desballestar. Algun solitari mort, la tele predicant notícies durant quinze anys davant un cadàver impertèrrit.
Però no. Hi ha algú que va a treure-li la pols al para-brises del cotxe. Hi ha algú que sap el misteri. Però no hi ha manera de trobar-me'l.
Per què us dic això ara?
Doncs perquè avui, quan he aparcat, he vist que el cotxe no hi era. Algú l'havia tret. Quedava una taca fosca a terra, una estora de brutícia, pols i greix.
Ara encara estic més intrigada.

6 comentaris:

mmarti ha dit...

De vegades ja no pots conduir, però els records t'impossibiliten vendre-ho. D'altres malauradament el conductor ens deixa i fer desapareixer el cotxe és encara perdre més.
Per fi un dia pots fer-ho, i vet aquí el cotxe ja no hi és.

M. Roser ha dit...

Potser perquè aquest cotxe va ser el primer que va tenir la persona que en té cura...Es possible que hagi decidit guardar-lo en un garatge...
Bon vespre.

Helena Bonals ha dit...

Diuen que els conductors de cotxes vermells condueixen més agressivament...

xavier pujol ha dit...

Vaig tenir un Seat Eivissa de color vermell, però prometo que no és aquest.

Maria Escalas Bernat ha dit...

Jo he pensat també en això, que fos el darrer record d'algú que ha marxat.. Sigui el que sigui, el cotxe ja no hi és...
És cert que sempre que vas a comprar un cotxe de segona mà, et diuen que fa anys que és a un pàrquing sense moure'l. Aquest, efectivament, feia molts anys que hi era....

S.N. ha dit...

Quin misteri...